Are sens să cumpărăm un abonament la Facebook sau Instagram pentru a evita reclamele?

Pentru a evita afișarea de reclame pe Facebook sau Instagram, trebuie să plătiți 70 de lei pe lună. În plus, oamenii din România pot obține un abonament.

Marian Hurducaș, un consultant de marketing, a fost invitat la într-o emisiune televizată, mai exact la iLikeIT pentru a discuta despre valoarea acestui abonament.

Andrei Marian: Experiența de utilizare este aceeași în continuare? Sau le permite să colecteze mai multe date despre noi?

Marian Hurducaș a declarat că vor continua să colecteze date și să nu mai ofere reclame persoanelor peste 18 ani. Abonamentul și reclamele targetate nu vor fi distribuite persoanelor sub 18 ani. De fapt, problema Uniunii Europene este că nu mai dorește ca aceste companii mari, inclusiv Apple, să ofere reclame extrem de personalizate. În plus, Meta a găsit o gaură în lege pentru an ocoli această lege. Astfel, îți spune: „Dacă nu mai vrei, ieși din joc și plătești”. Problema este că legiuitorii europeni au recunoscut că intenționează să încalce legislația de către Meta.

Marian Andrei: Este puțin probabil să dureze mult.

Marian Hurducaș spune că nu va dura mult, deoarece utilizatorul trebuie să-și dea acordul fără restricții din punct de vedere legal. Cu toate acestea, dacă îmi pui A sau B în față, nu mă mai pot întoarce niciodată. Acest lucru se datorează faptului că ți-a apărut mesajul că ai plătit și nu te mai poți întoarce. Este evident că aceasta este o practică de monopol.„

Sursa: Pro TV

error: Content is protected !!