Un spammer mi-a ruinat contul Google Analytics

Sa dea dracii in el de spammer ca de cateva saptamani imi tot trimite tot felul de vizite de pe site-uri suspecte cu tot felul de redirectionari la fel de suspecte si nu pot scapa de aceste vizite robot.
Culmea este ca se pare ca imi ataca daca pot spune asa doar contul de analiza si statistica Google Analytics, astazi la o verificare am gasit sesini si limba acest mesaj:
Secret.ɢoogle.com You are invited! Enter only with this ticket URL. Copy it. Vote for Trump!. Pai mai baieti tocmai aici v-ati gasit sa il promovati pe Donald asta? Nu suntem in America deci, nu ne intereseaza politica.
samara spammer

Am cautat acest text de mai sus pe Google si am avut o surpriza, si mare mi-a fost sa citesc atat cat am inteles eu din engleza mea de balta, ca acest tip de mesaj este unul venit din partea unui sustinator infocat de-a lui Trump asta, si a decis sa ‘reguleze’ conturile oamenilor cu acest tip de ‘marketing creativ’ spune acesta, conform sursei: ohow.co.

La prima vedere am putea fi putin dusi in eroare pentru ca in prima fraza este pus numele google, de fapt nu este chiar asa, prima litera nu este G, este ɢ o litera latina de dimensiuni mici folosita sa induca in eroare.

Care este scopul acestui tip de spam fantoma? In principal primul scop poate fi acela de a aduce trafic domeniului in cauza dar nu este exclus si optiunea de a ne redirectiona catre x site-uri de afiliere sau de a obtine adresa ta de email.

spammer analytics

Nu am auzit pana acum de acest tip de “Ghost Spam“, si chiar as dori sa pot scapa de el, pentru ca mi-a afectat bounce rate-ul blogului, l-a umflat pana la 80% cu toate ca nu prea am trafic, daca cativa roboti (not provided) intra si stau toata ziua degeaba pe pagina principala a blogului, e clar ca o sa renunt la Analytics..cu toate ca nu as vrea, in acest mod nu poti vedea corect statisticile tale.

Culmea este faptul ca la inceput imi tot apareau tot felul de domenii cu extensia .xyz si cu sursa vizitelor din SAMARA, Rusia iar acum imi apar site-uri de renume precum reddit, mashable, moz si tot asa..am creat numeroase filtre in contul meu Analytics si tot degeaaba, nu functioneaza deloc, uimirea mea este faptul ca Google, marele boss care el taie si spanzura nu a facut nimic pentru a ne ‘scapa’ de acest spammer, si se pare ca sunt cateva zeci de milioane de conturi afectate conform: advertisercommunity.com inca sper sa se rezolve si daca sa rezolvat o sa fac update acestui topic.

error: Content is protected !!