Facebook lansează inteligenţa artificială menită să ajute nevăzătorii

Facebook a lansat recent un instrument ce are rolul de a utiliza inteligența artificială pentru a ajuta persoanele nevăzătoare să distingă alte persoane dintr-o poză.
facebook screen
Atunci când oamenii orbi sau cu deficiențe de vedere utilizează internetul, ei folosesc ceva numit: cititor de ecran care transformă textul în cuvinte rostite, însă pană în prezent, cititoarele de ecran nu au fost în măsură să descrie ceea ce este într-o fotografie. Cu ajutorul inteligenței artificiale, suntem capabili să înțelegem ce este într-o fotografie și să descriem ce sau cine se află în acea fotografie ajutându-ne de cuvinte.

Funcția se numește Automatic Alternative Text și este compatibilă cu aplicațiile screen reader, ea citește informațiile fiecărei postări de pe facebook inclusiv poză, data și ora la care postarea a avut loc dar și numele persoanelor care au fost etichetate.

Această funcție este valabilă numai pentru dispozitivele ce folosesc aplicații de tip screen reader rulate pe iOS, limbă acceptată este momentan engleză însă în curând va fi extinsă și pentru celelalte limbi și țări, iată o demonstrație puțin mai jos.

error: Content is protected !!