“Rebecca” Daphne du Maurier, “Lady de Winter” Susan Hill

Acum cateva zile am terminat un roman la fel de deosebit ca si cele anterioare. O poveste de dragoste frumoasa dar si ciudata in acelasi timp. Pot spune ca romanul “Rebecca” si “Lady de Winter” (continuarea) m-a convins ca o femeie poate trece peste orice, poate face mari sacrificii pentru binele barbatului iubit.
Povestea incepe in “Rebecca”, roman scris de Dauphne du Maurier, fiind prezentata chiar de personajul principal, o tanara care era un fel de insotitoare pentru persoanele mai in varsta si care in acel moment era compania unei doamne din inalta societate. Aceasta isi intalneste marea iubire, care este un barbat ceva mai matur decat ea si vaduv.
Romanul este plin de suspans deoarece pe langa povestea de dragoste dintre cei 2, din punctul meu de vedere dragostea este doar din partea ei, prezinta si o alta poveste din trecut care s-a sfarsit cu o crima.
Barbatul de care se indragosteste tanara noastra, este proprietarul unei case minunate consi“Rebecca” Daphne du Maurierderata visul tuturor, dar care era in acelasi timp cosmarul lui. La Manderley a locuit si Rebecca, fosta sotie a barbatului, care a fost ucisa de acesta din anumite motive. Crima nu a fost descoperita si toata lumea credea ca Rebecca avut un accident in care a murit.
Visul tinerei noastre devine un cosmar cand ajunge la Manderley deoarece se credea ca doreste sa ii ia locul fostei, iar Maxim era cufundat in gandurile lui, probabil nelinistea ca era un criminal. Spre finalul romanului, pe neasteptate se descopera ca cea gasita si ingropata cu un an in urma nu era Rebecca ci o femeie necunoscuta, cadavrul acesteia gasindu-se abia acum si radicand o multime de
semne de intrebare. Maxim scapa de titlul de criminal deoarece verdictul dat este de sinucidere. Din momentul in care acesta ii spune adevarul tinerei noastre viata acesteia se schimba total, ea incercand permanent sa isi protejeze sotul.
Sfarsitul romanului vine o data cu sfarsitul Manderley-ului.
Va las pe voi sa descoperiti cum s-a produs acest sfarsit si cine l-a provocat.

Al doilea roman “Lady de Winter”, scris de Susan Hill, este continuarea primului roman.
Din punctul meu de vedere al doilea roman nu este asa de exstraordinar ca primul dar merita citit.
Povestea descrie viata celor doi dupa 10 ani de la sfarsitul Manderley-ului, 10 ani petrecuti in strainatate ca Maxim sa fie ferit de umbrele trecutului. O mica dorinta a tinerei noastre care acum era o femeie in toata firea, ii readuce aproape de locul in care se petrece actiunea primului roman si se stabilesc intr-o casa aproape la fel de minunata ca Manderley.
In acest roman isi fac aparitia 2 personaje din primul roman, care tulbura din nou viata tinerei noastre, care tine toate aceste lucruri doar pentru ea fara ca sotul ei sa stie nimic din ceea ce i se intampla si in acest fel intre ei exista o multime de secrete care nu ar trebui sa fie intr-o casnicie.
Toate aceste secrete ies la suprafata cand cele 2 personaje negative isi fac aparitia si sunt descoperite de Maxim care devine foarte derutat si decide sa plece pentru a se gandi mai bine la cele intamplate. Ziua in care acesta afla secretele ii aduce si moartea, fiindu-i descoperit cadavrul pe drumul care ducea spre Manderley, ceea ce m-a dus cu gandul ca acolo a vrut sa ajunga si ca acolo era raspunsul pe care el il cauta.
Ambele merita citite, dar cu siguranta eu as fi vazut altfel finalul si probabil varianta mea era alta decat continuarea prezentata de Susan Hill.
“Lady de Winter” Susan Hill

error: Content is protected !!