Primul transplantul de cap uman va fi realizat în 2017

Marea mi-a fost mirarea când astăzi am citit un articol pe publicația noobz.ro cum a avut succes primul transplant de cap însă momentan spun că au reușit numai pe animale, mai exact pe o maimuță (care a trăit numai 20 de ore), chiar am rămas ca la cinema.
Head transplant
Am mai auzit de operații foarte grele care s-au realizat și care au avut succes divin însă de transplant de cap, niciodată. Așa de mult a avansat medicină în ‘afara țării’?

Conform New Scientist, Dr. Sergio Canavero este neurochirurgul care își propune ca în anul 2017 să între în istoria omenirii cu prima reușită de transplant de cap la om, această procedură oferă tuturor oamenilor care suferă de paralizie completă o nouă șansă la o viață normală, fiind în același timp singurul tratament complet ce poate combate orice tip de booala ce poate duce la paralizie.

Pentru a-și duce la sfârșit planul un tânăr de 30 de ani suferind de boală Werdnig-Hoffmann a decis să fie primul voluntar care să participe la această operațiune de transplant, asumându-și în același timp toate riscurile operației potrivit Central European News (CEN) citat de noobz(dot)ro.

Această procedură constă în înghețarea corpului și capului uman pentru ca celulele să supraviețuiască întrucât durata totală a operație este de 36 de ore, așa cum am specificat și în începutul acestui articol se pare că primul om care a reușit transplantul pe o maimuță este prof. Xiao Ping Ren împreună cu o întreagă echipă de specialiști din Harbin (China).
Este cu adevărat o adevărată realizare pentru omenire însă cum vor percepe unii oamenii o astfel de operație, câți vor accepta?

error: Content is protected !!