Câteva sfaturi pentru buzele uscate și crăpate în timpul iernii

Iarna este anotimpul cel care predispune mai repede organismul nostru la unele probleme de sănătate, una dintre ele este crăparea buzelor sau chiar buze uscate care pot crea dureri uneori insuportabile.

Pe această temă sunt o mulțime de întrebări, cum ar fi: de ce buzele noastre devin uscate și se crăpa uneori numai în intervalul lunilor de iarnă? Răspunsul este: Pentru că pielea buzelor este foarte subțire și există mai puține glande de ulei pentru a le ajuta în a le menține hidratate.

Și, după cum prea bine știm în zilele de iarnă mediului îi lipsesc umiditatea, așa că buzele noastre devin uscate.
În același timp, buzele uscate pot fi de asemenea din cauza lipsei de nutrienți, sau poate fi și o reacție alergică la rece, sau trecerea rapidă de la un mediu cald la un mediu rece și așa mai departe.

Indiferent care ar fi motivul exact din spatele buzelor uscate și crăpate, există câteva modalităti simple și ușor de eradicare a problemei.

Unele dintre sfaturile și posibilele cauze pe care vi le recomandăm sunt:

  • Un organism deshidratat poate conduce de asemenea la a avea buzele crăpate. Recomandat este că în timpul lunilor de iarnă să faceți un efort suplimentar pentru ați menține corpul bine hidratat. Puteți face acest lucru printr-un consum mai mare de lichide.
  • Pentru a preveni și repara buzele crăpate, trebuie să aplicați un balsam de buze sau unguent pe tot parcursul zilei.
  • Este posibil să aveți buzele uscate și crăpate și din cauza unor reacții alergice. Dacă credeți că acesta este motivul din spatele buzelor crăpate, trebuie să faceți o verificare amănunțită la produse cum ar fi: pasta de dinți, apa de gură, balsamul de buze și ruj-ul și în același timp să renunțați la produsele care v-ar putea crea problemele în cauză.
  • Crăparea și uscarea buzelor poate fi de asemenea și din cauza unui deficit de vitamine, asta în cazul în care nu aveți o dietă echilibrată, cel mai bine consultați un medic specialist și dacă se dovedește că trebuie să luați un supliment de vitamine cu siguranță problemele de buze crăpate vor dispărea.

În cel mai bun caz sfatul pe care îl recomand este vizita la un doctor specialist pentru că în spatele acestor probleme de buze crăpate se ascund și alte boli care au ca efect secundar de asemenea uscarea sau crăparea buzelor iar prevenirea din timp este arma cu care evităm să pățim și alte probleme.

error: Content is protected !!