Astăzi, voi vorbi despre așa numitul SSL certificatul web care îți asigură o mai bună poziționare în motoarele de căutare.
Toată această nebunie cu Secure Sockets Layer (SSL) a început de puțină vreme și deja lumea a început să aibă îndoieli despre a trece pe versiunea securizată https sau de a rămâne pe simplul http.
La începutul lunii august 2014, Google trimite o postare pe blogul său pentru webmasterii care tulbură puțin apele celor care nu prea se pricep așa bine la optimizare, și de parcă nu era destul că unii dintre noi scriem aproape zilnic, căutăm și tot recautam articole pe care să le facem cât mai originale pentru a nu avea probleme de indexare sau de ranking s-au gândit că este șansa să câștigăm o poziție mai bună trecând la versiunea https.
Bun, până la urmă se merită instalat acest certificat ssl?
Este singură întrebare la care vă puteți răspunde, de fapt cred că este retorică. De ce? Simplu vrei să fii mai bine văzut de Google, atunci instalează-ți, dacă nu, nu.
în tot acest timp m-am documentat și am văzut experiență altora instalând acest ssl, și de fapt nu întotdeauna tot ce este nou este neapărat și bun, nu? La început când am auzit am crezut clar că este încă o strategie să ‘invie’ și această piață care era puțin mai mult pe ducă, până la urmă de ce aș instala un ssl pe un blog? Logic, atâta timp cât un simplu bloguleț pe care îmi scriu gândurile și nu prelucrează date confidențiale la ce-i trebuie? Am stat mai mult timp și am zis fie ce o fi, cei de la suportul de host chiar mi-au spus că este totuși benefic pentru că previne conexiunile rău intenționate și că asigură o navigare securitata pe al tău site/blog.
Cei drept nu știu dacă și asta a fost un pretext de a-și crește vânzările apelând la această strategie însă dacă dorești să-ți faci blogul mai sigur și bineînțeles dispui de cei 10 sau 11 euro pe an pentru un ssl aș zice că se merită.
Sfaturi SEO pentru site-urile HTTPS și alte trucuri SSL
Cu numai o zi în urmă Google anunța că toate siteurile care au optat pentru variantă securizată vor avea postările indexate în mod prestabilit că și la variantă nesecurizată.
Chiar ei au pus și condiția: Când două adrese URL din același domeniu (nișă) par să aibă același conținut, dar sunt servite pe diferite scheme de protocol, vom alege de obicei la index URL-ul HTTPS dacă:
Nu conține dependențe nesigure.
Serverul are un certificat valabil TLS.
și lista continuă..
Critici și alte adăugiri cu siguranță mai sunt însă intodeauna să nu uitați că decizia vă aparține.
1 Comment