Certificatul energetic şi întrebuinţările sale

Bună, prieteni! Tema noastră de azi este “Certificat energetic” şi “clase energetice“. Ei, bine, hai să vă explic despre ce este vorba. Să începem cu clasele energetice. Nu v-aţi pus niciodată întrebarea: Oare ce o fi însemnând “abţibildul” ăla de pe frigider, maşină de spălat etc. ?

casa verde

Unii dintre voi sigur ştiţi, hee hee să nu mă luaţi la înjurături spunând că vă consider proşti, nu mă înţelegeţi greşit. Buun.. deci abţibildul ăla arată clasa energetică a aparatului sau al electrocasnicului respectiv. Clasa energetică e un mod de a cataloga aparatele şi electrocasnicele după consumul de energie electrică. Dacă consumul de energie este mai slab, clasa energetică creşte. Sunt 7 clase: Clasa A- care este cea mai înaltă, B, C, D, E, F, G.
Pentru a afla precis de ce clase enegertice beneficiaţi la momentul actual, este timpul să vă procuraţi un certificat energetic. Ce vă trebuie şi cum procedaţi găsiţi aici.
Acest certificat energetic vă este de folos atunci când vă decideţi să vindeţi sau să închiriaţi un apartament, o casă, un spaţiu comercial etc. Nu puteţi face asta fără acest document.
Art. 12 – alin. (2) Pentru categoriile de cladiri care se vand sau se inchiriaza, certificatul se elaboreaza prin grija proprietarului si se prezinta la incheierea contractului de vanzare-cumparare, respectiv a contractului de inchiriere.

error: Content is protected !!