Curatarea pensulelor cu Alcool Izopropilic

Hey girls, cautand prin dosarul cu poze pentru postari, am gasit pozele cu dezinfectarea pensulelor de machiaj cu alcool izopropilic si am decis ca despre asta o sa va povestesc astazi.

Pentru inceput, tin sa va atrag atentia ca alcoolul izopropilic este diferit de alcoolul sanitar (spirt). Alcoolul izopropilic are o concentratie de 99.9 % iar alcoolul sanitar in jur de 70 %. Primul se gaseste la magazine cu specific piese electronice iar cel de-al doilea in farmacii, supermarket.
Eu l-am cumparat de pe Mivarom.ro si a costat 6,40 lei pentru 500 de ml. Ar fi trebuit sa iau o cantitate mai mare, au si la 1L si costa 13,45lei. Coletul a ajuns prin posta in cateva zile.
Curatarea pensulelor cu Alcool Izopropilic
Probabil ca sunteti curioase daca alcoolul izopropilic afecteaza cumva calitatea pensulelor sau le distruge. Ei bine, raspunsul este NU ! Totul a decurs ok, am curatat toate pensulele cu el, atat pensule din par natural cat si pensule Sigma cu peri sintentici. Trebuie sa aveti mare grija ca alcoolul sa nu ajunga la radacina pensulei, unde este lipiciul deoarece o poate distruge, lipiciul se va dizolva si perii pensulei vor iesi. Asa ca mare grija, puneti o cantitate mai mica de alcool in recipient si inmuiati pensula in ea putin cate putin.

Aveti nevoie de :
– alcool izopropilic
– un recipient de sticla sau portelan
– un prosop pe care sa sergeti pensulele
– un prosop pe care sa asezati pensulele curate

Eu am pus alcoolul intr-un borcanel, cred ca este cel mai bine sa folositi un recipient de sticla, just to be on the safe side. Puteti folosi un pahar, un castronel, o cescuta.
– Am pus o cantitate mica de alcool, cat sa inmoi doar perii pensulei, fara ca alcoolul sa ajunga la manaerul unde este lipita.

– Am inmuiat pensula cu grija in alcool si apoi am sters-o pe un prosop , prin miscari circulare, fara sa apas foarte tare.

– Am repetat actiunea pana am considerat ca pensula este curata si apoi am asezat-o pe prosopul curat.
– Cand alcoolul din recipient se termina, mai turnam putin din bidonel. Nu am pus o cantitate mare de la inceput.

Alcoolul se va evapora foarte repede, pensulele de ochi s-au uscat in cateva secunde, iar cele mai dense, de pudra sau fond de ten au avut nevoie de ceva mai mult timp, o ora-doua.
Mirosul de alcool nu persista pe pensule, acestea raman curate, pufoase. Este singura modalitate prin care am reusit sa curat pensula Sigma F80 de fondul de ten si sa redau culoarea alba perilor.

In prima imagine, cu sticluta de alcool, puteti vedea si cat alcool s-a consumat pentru curatarea pensulelor. Data viitoare o sa cumpar bidonelul de 1L.

Aveti grija sa aerisiti incaperea dupa ce terminati, poate chiar sa tineti o fereastra deschisa si sa purtati o mascuta in timp ce folositi alcoolul. Eu nu am tinut nimic deschis si nu am avut nici o problema, dar depinde de fiecare, cat de sensibil e la vaporii de alcool.

Despre curatarea pensulelor cu alcool izopropilic puteti urmari clipul lui Wayne Goss de mai jos.

Daca aveti intrebari, va stau la dispozitie. Ati incercat metoda asta de dezinfectare a pensulelor ?

error: Content is protected !!