Crează o pagina de intâmpinare (landing page) pe Facebook

De ceva timp tot am vrut să fac un tutorial despre Facebook Landing Page, dar din lipsa de timp, inspiraţie şi un pic de lene tot l-am amânat . Până azi ! Dacă tot e weekend şi nu am alte planuri am zis că e cazul să mă apuc de lucru la noul meu tutorial. Aşa că să-i dăm drumul. O sa incep cu o mica introducere, sau mai bine zis o justificare a necesitaţii de a avea o pagina de intampinare a blogului pe Facebook, iar apoi o să prezint paşii care trebuiesc urmaţi.

landing page Facebook
landing page Facebook

In ultima perioadă (poate şi datorită expansiunii Facebook) am observat că aproape fiecare blog /site are o pagina pe Facebook, in special pentru promovare dar şi pentru a ţine legatura cu fanii (dacă incă nu ai una citeşte articolul ăsta : Facebook Pages in 4 pasi simpli). Toate bune şi frumoase până aici !

Când accesez paginile sunt intâmpinat de Wall, de ultimele postări, de discuţiile cu fanii şi diverse poze şi filmări. Aţi zice că e OK, că aşa e Facebook, dar eu vă contrazic. Bun, am intrat pe pagina blogului tău, dar habar nu am despre ce e blogul tău (mă intampină Wall-ul). Nu am chef să intru la Info ca să aflu despre tine. Am ieşit şi gata, m-ai pierdut. Poate chiar imi plăcea blogul tău şi iţi deveneam un cititor fidel.

Nu ar fi mai bine să fiu intampinat de de o pagină personalizata in care imi spui despre tine şi blogul tău ?!! Eu zic că da, şi haideţi să va arât cum să faceţi una.

 

1 şi 2 sunt imagini (imaginea 1 are dimensiunea de 200 x 600 pixeli), 3 şi 4 este text, iar 5 este codul de abonare de la FeedBurner.

Pentru inceput trebuie să intri pe pagina de Facebook a blogului tău, iar apoi accesezi butonul de Edit Page. In continuare vom merge la Apps şi căutăm aplicaţia Static FBML pe care o vom adăuga la aplicaţiile noastre.

 

Odată adaugată trebuie să o accesăm: Edit Page – Apps – Go to App, dupa care vom fi intampinaţi de spaţiul de lucru. Aici vom personaliza pagina după bunul plac. Poţi să adaugi imagini, cod, sau text. Eu am ales să le combin pe toate 3. Pagina mea conţine o imagine, textul de prezentare şi codul de abonare prin FeedBurner.

 

La Box Title setezi denumirea Tab-ului (eu l-am denumit Welcome!), iar la FBML vom introduce calea imaginii ( inainte de a introduce calea imaginii dorite e obligatoriu următorul cod : <img src= ), codul si textul dorit.
Mai trebuie doar să selectăm Tab-ul de intampinare, adică ce vor vedea vizitatorii paginii noastre. Pentru a face acest lucru trebuie să mergem laEdit Page – Manage Permissions şi să setăm ca Default Landing Tab Tab-ul creat in pasul anterior.
Gata, am terminat. De acum veţi avea o pagină de Facebook personalizată

error: Content is protected !!