Xiaomi înregistrează prima creștere a veniturilor, susținută de vânzările de smartphone-uri

Veniturile Xiaomi cu sediul la Beijing au crescut cu 0,6% față de anul precedent, la 70,9 miliarde de yuani în trimestrul septembrie
Xiaomi și-a dezvăluit noul sistem de operare Xiaomi HyperOS în octombrie, cu accent pe abilitățile sale AI.​ Xiaomi a înregistrat prima creștere a veniturilor de la an la an în șase trimestre, susținută de o afacere mai puternică cu smartphone-uri, deoarece compania continuă să facă incursiuni împotriva rivalilor din segmentul premium pe fondul schimbării preferințelor consumatorilor.

Președintele Xiaomi, Lu Weibing, a declarat luni, în timpul unei conferințe de presă, că dezvoltarea vehiculelor electrice (EV) a companiei este, de asemenea, pe drumul cel bun, iar cea de-a doua încercare de iarnă a vehiculelor sale electrice va începe în scurt timp, fără a detalia. Xiaomi a cheltuit 1,7 miliarde de yuani (237 milioane USD) pentru afacerile sale cu vehicule electrice în timpul celui de-al treilea trimestru.

Veniturile Xiaomi, cu sediul la Beijing, au crescut cu 0,6% față de an, la 70,9 miliarde de yuani în trimestrul septembrie, inversând traiectoria descendentă a veniturilor de la an la an în ultimele șase trimestre, potrivit declarației financiare a companiei de luni.

În al treilea trimestru, al treilea producător de smartphone-uri din lume a livrat 41,8 milioane de unități de telefoane, în creștere cu 4% față de anul precedent. Veniturile smartphone-urilor Xiaomi au reprezentat 58,7% din vânzările totale, comparativ cu o cotă de 60,3% în urmă cu un an.

Xiaomi a revenit la profitabilitate în timpul celui de-al treilea trimestru, înregistrând un venit net de 4,9 miliarde de yuani, față de o pierdere de 1,5 miliarde de yuani cu un an mai devreme.

Livrările totale ale industriei din China au scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv în timpul celui de-al treilea trimestru, în scădere cu 5% față de an, potrivit datelor de la Canalys.

Cu toate acestea, Lu de la Xiaomi și-a repetat părerea optimistă pentru piața globală de smartphone-uri în anul viitor, invocând o reducere a scăderii vânzărilor globale.

Livrările globale de smartphone-uri au scăzut cu 1% față de un an mai devreme în al treilea trimestru, scăzând de la o scădere de 10% în trimestrul al doilea de la an la an, pe fondul semnelor de creștere a cererii pe unele piețe regionale, potrivit Canalys.

Lu a spus anterior că vânzătorii chinezi de smartphone-uri vor livra peste 280 de milioane de unități pe piața internă în 2024. El se așteaptă la un câștig global de 5% pentru vânzătorii chinezi de pe piața globală de smartphone-uri anul viitor.

 

 

error: Content is protected !!