Tu esti singura persoana care iti poate inhiba creativitatea

Se zice ca exista o legatura directa intre inteligenta si creativitate, ca unui om inteligent ii vin ideile fara efort si le poate valorifica la fel de usor. Ei bine, cercetatorii spun ca, odata ce IQ-ul se invarte undeva pe la 120, deja cele doua nu mai sunt deloc legate una de cealalta. Ba dimpotriva, pe masura ce incep sa cunoasca natura umana mai bine, oamenii inteligenti incep sa-si dea seama si de posibilele urmari si reactii derivate din munca lor. Si uite cum niste autori extraordinari, fie ei poeti, scriitori sau chiar bloggeri, vor ajunge sa-si tina ideile pentru ei.

creativitate

Si cum stiu ca multi dintre voi va aflati deja in postura asta, uitati cat de absurde sunt aceste frici:

– frica de a nu fi suficient de relevant, de a nu spune chestii suficient de interesante; cea mai comuna frica, dar si cea mai absurda! Uite, articolele de Can Can sau orice star-struck paper sunt complet irelevante, nu aduc nici un folos sau informatie valoroasa si, cu toate astea, lumea le parcurge. Crede-ma, you can’t do any worse!

– iti faci griji pentru posibilele greseli care s-ar putea strecura; ei bine, nu-ti fa! Stii cliseul ala clasic, cum ca din greseli se invata? Embrace it!

– nu-i lasa pe ceilalti sa te descurajeze sau sa te influenteze! Opera ta e doar a ta si, chiar daca iti iei inspiratia din lumea care te inconjoara, cam la atat ar trebui sa se limiteze input-ul celor din jur. Nici nu mai trebuie sa-ti spun sa-i ignori complet pe cei care spun sa nu starnesti valuri, nu?

– don’t overthink !!! Daca diseci un subiect pana nu mai ramane nimic din el, nu vei mai avea nimic de spus despre el! Si daca nu te-ai confruntat cu problema asta pana acum, o sa te rog sa ma crezi pe cuvant 🙂 Din pacate, mintea noastra poate fi si cel mai mare dusman al nostru, dar un mic trigger ar trebui sa fie acolo sa-ti spuna: opreste-te din a acumula informatiile si apuca-te de expus ideea!

– sa nu uitam de o problema de care ne lovim cu totii: write first, edit later! Nu trebuie sa ne irosim energia creativa pentru a cizela textul; energia si impulsul se duc, iar tu ramai cu un text scris pe jumate! Exprima-ti ideile si nu te gandi la cum arata si cum suna, exista timp suficient sa te ocupi de editare mai incolo!

In concluzie, tu esti cam singura persoana care-ti poate inhiba creativitatea! Ce-ar fi sa nu o faci? Lasa fricile deoparte si have fun with your ideas!

error: Content is protected !!