My Nail Routine

Acum ceva timp mi-ati cerut sa va spun cum imi pregatesc/ingrijesc eu unghiile. Asta o sa va arat, dar s-ar putea sa fie putin dezamagitoare postarea, in sensul ca nu fac nimic deosebit, nu folosesc tratamente scumpe/ciudate/migaloase..
Este o rutina simpla, pe care o poate aplica oricine (doreste) si de care ma tin de ani de zile – mai am din cand in cand mici variatii, cand incerc produse/tratamente/tehnici noi, dar mereu revin la vechea mea rutina 🙂

1. curatarea ojei vechi de pe unghii – da, folosesc clasicul dizolvant, nu ma impac cu orice alt nail remover fara acetona. Pur si simplu NU am rabdare sa stau sa frec timp nelimitat la unghii pana se ia oja.
farmec dizolvant pentru lac de unghii

2. indepartarea cuticulelor (dupa ce am tinut manutele in apa, pentru a le inmuia) – aici folosesc 2 variante, in functie de “perioada” prin care trec:

a) folosesc tratamentul pentru cuticule de la Flormar si doar le imping spre radacina unghiei
good-bye cuticles

b) le tai direct – aceasta este varianta pe care o folosesc cel mai des pentru ca mi se pare ca daca le las, imi “mananca” din lungimea unghiei si nu imi place cum se vede (dar nu este o varianta recomandata daca nu pueti sa va taiati cuticulele fara a va provoca sangerari, datorita inflamarii ulterioare si a riscului de infectii).

tip: pentru a nu se vedea mici cuticule ramase pe margine, incercati sa taiati dintr-o singura “bucata”

image
3. hidratare – imi place sa folosesc o crema hidratanta, necesara avand in vedere ca acetona din dizolvant usuca destul de tare atat pielea dinjurul unghiei, cat si unghia in sine. De obicei las crema 5 minute, apoi ma spal pentru a degresa unghia.

revalid nail

4. modelarea unghiei – in general nu prea folosesc foarfecuta cand vine vorba de unghiile de la mana. Le am tari de fel si risc sa le rup pe lungime sau nu le tai drept si pentru a le uniformiza trebuie sa pilesc mult din lungime. In general le scurtez si dau forma din pila, exceptie cand mi se rupe vreo unghie si le tai pe toate, sau mi-au crescut mult prea mult pentru a termina intr-un timp decent scurtarea lor.
modelare unghii
prefer o forma patrata, rotunjita usor la colturi

5. aplicarea base-coat-ului – prefer in ultima perioada sa nu sar peste acest pas, in special pentru ca majoritatea pigmentilor din oje imi ingalbenescu unghiile, lucru deranjant cand mai am chef de un french.

aplicare
6. aplicarea ojei in sine – no need to add anything here :))

7. aplicarea top-coat-ului – acelasi din poza de la base coat (este un 3 in 1 de la Kallos: base coat, top coat si shine) – prelungeste rezistenta ojei pe unghiifinal

tip: daca aveti timp incercati sa aplicati top coat-ul dupa minim 5-10 min, pentru a impiedica formarea bulelor de aer pe suprafata unghiei.

Voi ce pasi folositi?

error: Content is protected !!