Câteva diferențe vestimentare între bărbați și femei

Moda este o problemă destul de delicată având în vedere că pe zi ce trece apar tipuri diferite de îmbrăcăminte. Brandurile au venit cu propriile sale creații, iar alți producători low-cost au câștigat o cotă mare de piață prin producerea de replici pentru creațiile branduite. Câteodată devine foarte derutant în a decide care este diferența între hainele de bărbati și de femei. Hai să aruncăm o scurtă privire asupra acestei probleme.

Lungimi de îmbrăcăminte: Hainele bărbaților sunt de obicei mai lungi decât cele pentru femei, dar asta nu este chiar o regulă. Cămășile cu mânecă lungă, costumele și pantalonii sunt mai grele și se consumă mai mult material în comparație cu cele pentru femei. Deoarece hainele pentru femei trebuie să fie mai simpliste decât cele pentru bărbați, este firesc că necesită o cantitate mai mică de materiale.

Designul: De obicei atât hainele formale, cât și cele casual pentru bărbați sunt un pic ca sobre în comparație cu omologii lor sexuali, hainele pentru femei fiind inspirate dintr-o lume mult mai colorată și plină de viață. Deoarece femeile sunt mai delicate decât bărbații, îmbrăcămintea lor reflectă, de asemenea, acest lucru în termeni de design.

Culori: Culorile preferate de femei sunt de inspirație florală și feminitate, majoritatea fiind luminoase și atractive față de bărbați care preferă culorile închise. Cele mai populare culori preferate de femei sunt roz, violet și diferite nuanțe de culori deschise precum galben și portocaliu.

Numărul pieselor de vestimentație: Vestimentația unui bărbat este limitată de obicei la două piese, exceptând salopetele care sunt piese speciale de vestimentație și reflectă mai mult o costumație de muncă. Așadar aici putem include blugi, pantaloni care sunt suplimentate de tricouri normale sau polo sicamasi bărbați cu mâneca lungă sau scurtă. În privința femeilor nu există un anumit „standard” în privința vestimentației, astfel poate să fie o singură piesă de vestimentație, respectiv o rochie, sau două piese fustă și bluză trei priese, de exemplu fustă scurtă, tricou și dresuri sau mult mai multe piese care pot include și accesorii.

Cu toate acestea, anumite articole de îmbrăcăminte și accesorii pot veni ca unisex, ceea ce înseamnă că sunt lafel de potrivite atât pentru bărbați cât și pentru femei. Aceste articole de îmbrăcăminte tip unisex sunt un sector mai delicat, ele fiind în general pentru anumite stiluri cum este cel hip-hop, stiluri de epocă, și pentru pasionații de stilul urban sau inspirate din vestimentația celebrităților. Acest lucru este valabil și pentru accesorii, cum ar fi pălării, șepci, ochelari de soare, brățări și altele asemenea.

 

 

error: Content is protected !!