Uite cum sunt tratati Romanii care muncesc cinstit, sclavii moderni din Europa.

Nu de putine ori am auzit cazuri in care Romanasii nostri au plecat la munca cinstita prin diferite tari si au fost tratati precum sclavii, de la drepturi incalcate pana la abuzuri uneori si fizice si in unele cazuri neplata a salariilor din motiv ca isi permit sa isi bata joc de noi pentru ca suntem Romanii.

romani in germania munca
foto: agrointel

Romanii nostri trudesc pana tarziu in noapte iar pentru asta primesc salariul minim de obicei regasim aceste abuzuri la diferite ferme care fie livreaza mere catre diferite supermarket-uri ori culeg capsuni, de fiecare data cand exista o obiectie in acest sens fie nu mai sunt chemati la munca in ziua respectiva ori sunt trimisi acasa iar cand sunt prea obositi si cer o pauza li se raspunde astfel: “Daca nu vreti sa munciti trimit intreaga echipa acasa. Ne-am inteles? Aduc alti oamenii.” Si nu e vorba ca nu vor sa munceasca vor doar sa bea niste apa si sa respire cateva minute, acestea le sunt regulile si cui nu-i convine nu are decat sa plece acasa.

Foarte usor a zice pentru ei, insa unii dintre noi, cei care plecam la o munca cinstita fie ea si de sezon poate avem acasa probleme mai mari decat peste care am dat si ce este de facut in acel moment? Ei bine nu prea poti sa faci nimic pentru ca situatia te impinge sa rezisti, sa te rogi sa treaca timpul mai repede si sa vina ziua in care sa poti pleca acasa, chiar daca uneori nu ai asa multi bani.

Chiar daca la inceput se promite conditii decente si multe alte prostii de fapt realitatea este invers, toalete murdare, pereti acoperiti de igrasie, baile sunt comune si mirosul din camera este greu si uneori nesuportabil.

Poate unii dintre noi sunt mai norocosi si au parte de conditii si patroni decenti insa putini sunt si aceia.
Iata o dovada in reportajul de mai jos, si te rog sa da-i share acestui articol.

error: Content is protected !!