Câteva schimbări

Faptul că mi-am schimbat “locuinta” mă face să mă gândesc la un… cerc vicios, să-i zicem?

Ideea e următoarea: unii oameni se schimbă după cum bate vantul… acuma… nu că asta ar fi o problemă dar… MINT. Am să dau un exemplu pentru a înțelege mai bine gândurile mele în ceată.

Să presupunem că X zice că pământul e rotund doar pentru că Y spune același lucru. Întâmplarea nefericită face ca aceștia doi să se certe iar X se “refugiaza” pe idul lui Z. Acesta consideră că pământul nu este rotund iar X zice același lucru negând că ar fi spus vreodată că e rotund. Înțelegeți unde bat?

E ok să-ți schimbi ideile, prietenii, să te maturizezi, viziunea despre lume… dar de ce trebuie să o negi pe cea anterioară? Vrei nu vrei, e o parte din tine, chiar dacă mințeai în acele clipe. Ce spui te reprezintă! De asta trebuie să gândești înainte de a zice ceva, sau cel puțin să încerci. Chiar dacă prietenii tăi nu au aceleași idei ca și tine, tu trebuie să-ți susții părerile iar dacă ei te resping pentru asta… înseamnă că trebuia să folosesc ghilimele.

Încercați să vă raportați la ce vă înconjoară atunci când vă formați o părere dar prin ochii voștri nu ai altuia.

Știu că la prima vedere ceea ce spun pare să se contrazică, dacă studiezi cu atenție afirmațiile mele îți vei da seamă că nu e așa.

error: Content is protected !!