Mesaje de 1 și 8 martie 2016. Felicitări, mesaje și urări frumoase

La mulți ani de 1 Martie,să fiți iubiți și fericiți

Azi aglomeratie mare la tarabele cu mărtișoare, prețuri cam mari dar… e criză și odată e 1 Martie pe an deci trebuie să-i înțelegem. Am luat și eu câteva și am dat la colegi, care mai de care mai frumoase și ochioase:)

1 Martie 2016

Mi-am ales și baba e pe 8…sa vedem ce o fi.

Așteptăm și 8 Martie să vedem ce surprize aduce.
Vă prezint și câteva superstiti legate de 1 Martie și de mărțișor:

Mărțișorul este considerat un talisman norocos, nu o bijuterie.

După, mărțișorul nu se aruncă. Talismanul se leagă de un trandafir sau de un pom înflorit, că să aducă noroc. Altfel, forța magică a amuletei va fi anulată. (așa se zice)

În funcție de zone, culorile snurulului ce alcătuiesc mărțișorul au mai multe semnificații. Astfel, în timp ce în unele locuri culoarea albă simbolizează Divinitatea, în alte locuri, albul este specific înțelepciunii bărbaților. În ceea ce privește culoarea roșie, ea este atribuită vieții, adică femeii sau iubirii. Conform superstițiilor legate de șnurul de mărțișor se cred că cel ce îl va purta va fi o persoană puternică și sănătoasă tot timpul anului.

O altă superstie ne vorbește despre semnificația dăruirii mărțișoarelor. Se cred că mărțișoarele dăruite din inimă te fac să îți apropii soarele, ți-l faci binevoitor să-ți dea ce-i stă în putere, frumusețe, veselie și sănătate, cinste și iubire.

În anumite zone, fetele poarte la gât modene de aur. Fetele care își împodobeau, timp de 12 zile, gâtul cu acești bănuți rămâneau frumoase tot anul.

Și florile dăruite de 1 martie sunt date în funcție de superstiții. Astfel, se cred că numai florile cu noroc trebuie dăruite cu ocazia acestei sărbători. Printre acestea se numără trandafirii albi și roșii, garoafele albe și roșii, crinii, vâscul, liliacul, trifoii și floarea de nu mă uita.

În unele locuri mamele trebuie să nu fie văzute de femeile însărcinate atunci când puneau mărțișor copilului.

O altă superstiție este legată de “babe”. De pe 1 până pe 9 martie, se alege o zi din acest interval, adică o “baba”. Tradiția populară spune că zilele Babei Dochia, 1-9 martie, sunt cele mai capricioase din an. În funcție de vremea zilei respective așa va fi și anul celei care și-a ales acea zi.

Dincolo de obiceiuri, tradiții și superstiții, mărțișorul este o întrupare a bucuriei, a dragostei de viață, un semn prin care noi, oamenii salutăm renașterea naturii odată cu venirea primăverii.

De asemeni mai jos veți găsi și o serie de urări și mesaje dar și felicitări frumoase!

error: Content is protected !!