Vrei să slăbești? Iată câteva sfaturi esențiale pe care să le urmezi!

Îmi plac mult inițiativele frumoase de la care ai ce învăța și schimbă ceva în stilul tău de viață, iar una dintre ele e cea cu #obiceiurisanatoase la de Activia.
sfaturi pentru slabire
Cum o prietenă sa apucat de o dietă, m-am gândit să vă împărtășesc câteva tips-uri de care trebuie să ținem cont atunci când vrem să slăbim.

1. Momentul

E foarte important să alegem momentul potrivit atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus. Îți trebuie o motivație și o stare psihică bună. De asemenea, e nevoie de un target pe care trebuie să ți-l stabilești, să ai voință și încredere că vei reuși.

2. Consultă un nutriționist

De multe ori ne hazardăm la tot felul de diete auzite de la amici sau scrise pe internet și riscăm să facem diete drastice. Înainte de toate, e bine să consulți un medic endocrinolog care îți vă recomanda câteva analize, asta pentru e evita posibilitatea existenței unor probleme de sănătate.
Fiecare dintre noi are nevoie de o dietă personalizată, așa că e foarte important să consulți un medic nutriționist care va ști exact de ce anume ai nevoie și îți va da sfaturi.

3. Schimbarea stilului de viață

La început îți va fi mai greu să te obișnuiești dar încearcă să ții cont de anumite sfaturi pentru că la sfârșit să ai rezultate.
O alimentație sănătoasă rămâne condiția indispensabilă pentru orice regim de slăbit.

– respectă orele de masă, elimină mesele târzii și gustările luate pe fugă. Contează și cum mănânci, nu doar ce mănânci.
– nu renunța la lactate. Studiile arată că organismul arde mai ușor grăsimile dacă primește suficient calciu și produce mai multă grăsime în lipsă acestuia.
– reduceți consumul de sare, zahăr și făină.
– bea cât mai multă apa, astfel reușești să arzi cât mai multe calorii.
– încearcă să bei cât mai puține băuturi bogate în calorii/carbogazoase.
– nu săriți peste micul dejun: suc de fructe, cereale, lactate.
– moderația e cheia succesului.
– încearcă să nu te gândești la unele alimente că fiind interzise.
4. Consumați legume și fructe
Fructele și legumele sunt baza unei alimentații sănătoase – ele conțin puține calorii și sunt bogate în nutrienți, ceea ce înseamnă că sunt pline de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre.

5. Mișcare, mișcare, mișcare!

Voință, motivație, sport și o alimentație sănătoasă!

error: Content is protected !!